Segítség


Hogyan tudok megtalálni egy pontos címet a holvan.hu-n?

 1. Az első fülön ("Cím") beírod a kereső mezőbe a címet, amit keresel. Pl.: "Budapest Naphegy tér 3". A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha ezután rámész az "Útvonal" fülre, a keresett cím automatikusan be lesz írva a "B’" (hova) mezőbe, és a térképen is meg lesz jelölve. A térképen megjelenő kis zászlóra kattintva szintén tudsz útvonalat tervezni, vagy a cím közelében keresni.
  Ha több találat is létezik a keresésre (Pl.: "Budapest Naphegy"), akkor a kereső alatti mezőben tudsz pontosítani.
  Ha nem találja a keresett házszámot a rendszer, akkor a legközelebbi létező házszámot fogja megadni találatként.

Hogyan keressek, ha nem tudom a pontos címet?

 1. Bármelyik fülön a keresőmezőbe elég beírnod a település nevét. Ha megvan a település, a térképet mozgatva, nagyítva és kicsinyítve meg tudod keresni a kívánt részt a településen belül.
  Bárhol a térképen ki tudsz jelölni egy pontot a bal egérgombbal. A térképen megjelenő kis zászlóra kattintva tudsz útvonalat tervezni, vagy a kijelölt cím közelében keresni.

Nem találja a holvan.hu a megadott címet vagy utcát!

Ennek több oka is lehet:

 1. Kérjük, figyelmesen nézd át, hogy mindent helyesen írtál-e be a keresőmezőbe.

 2. Lehetséges, hogy az általad keresett házszám nem létezik. Ebben az esetben a rendszer a legközelebbi létező házszámot fogja megadni találatként.

 3. Ha a fentiek közül szerinted egyik sem a hiba oka, kérjük, írd meg nekünk az info_KUKAC_cnm.hu címre!

Hogyan tudok megtalálni egy közterületet (utcát, teret, stb.) a holvan.hu-n?

 1. Az első fülön („Cím”) beírod a kereső mezőbe a közterület nevét (utcát, teret stb.), amit keresel. Pl.: „Budapest Naphegy tér”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. A térképen a közterület sárgával lesz jelölve, a közterület első házszáma pedig egy kis zászlóval. . Ha ezután rámész az „Útvonal” fülre, a keresett közterület ezután automatikusan be lesz írva a „B’” (Hova) mezőbe, és a térképen is meg lesz jelölve.
  A térképen megjelenő kis zászlóra kattintva szintén tudsz útvonalat tervezni, vagy a cím közelében keresni.
  Ha több találat is létezik a keresésre (Pl.: „Budapest Naphegy”), akkor a kereső alatti mezőben tudsz pontosítani.

Hogyan tudok megtalálni egy települést (várost, falut, stb.) a holvan.hu-n?

 1. Az első fülön („Cím”) beírod a kereső mezőbe a település (város, falu stb.) nevét, amit keresel. Pl.: „Vásárosnamény”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. A térképen a település közepén meg fog jelenni egy kis zászló. A zászlóra kattintva szintén tudsz útvonalat tervezni, vagy a cím közelében keresni. A keresett település ezután automatikusan be lesz írva a „B’” (Hova) mezőbe.
  Ha több találat is létezik a keresésre (Pl.: „vásáros”), akkor a kereső alatti mezőben tudsz pontosítani.

Hogyan tudok útvonalat tervezni a holvan.hu-n?

Erre többféle mód is van.

 1. A második fülön („Útvonal”) beírod az „A” mezőbe az indulási címet, Pl.: „Budapest Naphegy tér 3”, a „B” mezőbe az érkezési címet, Pl.: „Balatonfüred Aranyhíd sétány 2” Az útvonaltervezés gomb megnyomásával tudsz útvonalat tervezni.

 2. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, ahova tervezed az útvonalat. Átváltasz a második fülre („Útvonal”), a cím vagy település automatikusan be lesz írva a „B’” (Hova) mezőbe. Írd be az „A” (Honnan) mezőbe, ahonnan indulni szeretnél. Ha változtatni szeretnél a sorrenden, a kis nyilakkal tudod cserélni a „Honnan” és „Hova” mezőt. Ha megfelelőek az adatok, nyomd meg az „Útvonaltervezés” gombot.

 3. Az első, „Cím” fülön beírod a címet vagy a település nevét. A térképen megjelenő kis zászlóra kattintva tudsz útvonalat tervezni. Írd be az érkezési vagy indulási címet, és nyomd meg a keresés gombot.

 4. Bármelyik fülön ki tudsz jelölni egy pontot a térképen a bal egérgombbal. A térképen megjelenő kis zászlóra kattintva tudsz útvonalat tervezni. Írd be az érkezési vagy indulási címet, és nyomd meg a keresés gombot.

Tudok települések között is útvonalat tervezni?

 1. Természetesen. Ha nem tudod a pontos címet, elég a település nevét beírnod a mezőkbe. Az útvonaltervezés a település középpontjából fog történni.

Hogyan tudok opciókat megadni az útvonaltervezésnél, pl. fizetős autópályák elkerülését?

 1. A második fülön („Útvonal”) a keresődobozban az „Opciók: mutat” linkre kattintva tudod előhívni az opciókat. Tudsz a legrövidebb / leggyorsabb út között váltani, és be tudod állítani a kompok és fizetős autópályák elkerülését. Ha ki vannak nyitva az opciók, az „Opciók: elrejt” linkre kattintva tudod őket bezárni.

Hogyan tudok új állomást hozzáadni az útvonalhoz?

 1. A második fülön („Útvonal”) az „Új útvonalpont hozzáadása” linkkel tudsz új állomást hozzáadni az útvonalhoz. Ha változtatni szeretnél a sorrenden, a kis nyilakkal tudod cserélni a „Honnan” és „Hova” mezőt. Ha megfelelőek az adatok, nyomd meg az „Útvonaltervezés” gombot.

Mi jelent az, hogy „Hely”?

 1. A „Hely” fülön kereshetsz a holvan.hu-n mindenféle szolgáltatást, létesítményt, vendéglátóhelyet, boltot, üzletet, céget, látnivalót, közlekedéssel kapcsolatos dolgot.
  Az ország egyik legnagyobb adatbázisával rendelkezünk, ami folyamatosan bővül és frissül. Ha nem találtad meg, amit kerestél, írj nekünk, és felvisszük a térképre.

Hogyan tudok megtalálni egy helyet a holvan.hu-n?

Erre többféle mód is van.

 1. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy mit keresel. Pl.: „fürdő” a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed, pl.: „Budapest”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod a térképet, automatikusan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.

 2. A térképet oda viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Szeged”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, amit keresel, pl.: „pizzéria”.

 3. A térképet oda viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Sopron”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) a kategórialistából kiválasztod, amit keresel, Pl.: „Látnivalók”. Ekkor megjelenik a térképen az összes helybeli (pl. soproni) látnivaló. Ha tovább szeretnéd szűkíteni a keresést, választhatsz egy alkategóriát, pl. „Múzeum”. Ekkor csak a helybeli múzeumok fognak megjelenni.
  Ha nincs megnyitva a kategórialista, ki kell nyitnod („Kategóriák megnyitása” a fenti keresődobozban).

A holvan.hu-n kereshetsz mindenféle helyet:

 • Egészségügyi szolgáltatásokat (kórházat, orvost, fogorvost, stb.)

 • Közintézményeket (önkormányzatot, bíróságot, rendőrséget stb.)

 • Oktatási intézményeket (iskolát, egyemet stb.)

 • Boltokat és hipermarketeket, szolgáltatásokat (ATM-et, bankokat, mestereket, műhelyeket, stb.)

 • Közlekedéssel kapcsolatos dolgokat (benzinkutakat, tömegközlekedési megállókat)

 • Szállást

 • Vendéglátóhelyeket

 • Szabadidő eltöltésére alkalmas helyeket (mozit, fürdőket, kulturális központokat)

 • Látnivalókat

 • Sportlétesítményeket

Hogyan tudok megtalálni pl. egy kórházat Győrben?

Erre többféle mód is van.

 1. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „kórház”, a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed: „Győr”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod vagy nagyítod a térképet, automatikusan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.

 2. A térképet oda viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést: „Győr”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, amit keresel.: „kórház”.

 3. A térképet oda viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést: „Győr”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) a kategórialistából kiválasztod, amit keresel: „Egészségügy”. Ha tovább szeretnéd szűkíteni a keresést, választhatsz egy alkategóriát, pl. „kórház”.
  Ha nincs megnyitva a kategórialista, ki kell nyitnod („Kategóriák megnyitása” a fenti keresődobozban).

Hogyan tudok kategória szerint keresni helyeket?

Erre többféle mód is van.

 1. A harmadik fülön („Hely”)” a „Hol” mezőbe beírod, hogy hol akarsz keresni pl.: „Budapest”. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) a kategórialistából kiválasztod, ami érdekel, Pl.: „Látnivalók”. Ekkor megjelenik neked a térképen az összes helybeli (pl. budapesti) látnivaló. Ha tovább szeretnéd szűkíteni a keresést, választhatsz egy alkategóriát, pl. „Múzeum”. Ekkor csak a helybeli múzeumok fognak megjelenni.
  A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod a térképet, automatikusan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.
  Ha nincs megnyitva a kategórialista, ki kell nyitnod („Kategóriák megnyitása” a fenti keresődobozban).

 2. A térképet oda viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést pl.: „Győr”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön „Hely” a kategórialistából kiválasztod, amit keresel: pl.: „Egészségügy”. Ha tovább szeretnéd szűkíteni a keresést, választhatsz egy alkategóriát, pl. „Kórház”.

Miért változik a „Helyek” alatt a találati lista, ha mozgatom a térképet?

 1. Ha mozgatod a térképet, automatikusan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.

Nem találom a kategóriákat!

 1. Ha nincs megnyitva a kategórialista, ki kell nyitnod. A harmadik fülön („Hely”)” a „Kategóriák megnyitása” a fenti keresődobozban.

Hogyan tudok pl. benzinkutakat megjeleníteni egy útvonal mellett?

Erre többféle mód is van.

 1. Tervezz egy tetszőleges útvonalat.

 2. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „benzinkút”. A térképen és a találati listán megjelennek az útvonal közelében lévő benzinkutak. Ha mozgatod, vagy nagyítod a térképet, automatikusan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.

vagy

 1. Tervezz egy tetszőleges útvonalat.

 2. A harmadik fülön („Hely”) a kategórialistából kiválasztod, amit keresel: „Közlekedés” majd „Benzinkút”.

Tipp: hasonlóan tudsz más dolgokat (éttermet, látnivalót stb.) is keresni az útvonal közelében.
Bezár
developed by: Cartographia New Media és a Psoft Informatikai és Fejlesztő Kft.