Segítség:

Mit jelent a Hely, Szabadidő, Hasznos, Cégkereső fül a keresőben?
Hogyan tudok megtalálni egy helyet a holvan.hu-n?
Hogyan találom meg, hogy hol tudok tankolni Pincehelyen?
Hogyan találom meg, hogy hol tudok pénz kivenni pénzt egy ATM-ből Gyöngyösön?
Hogyan találom meg a Nemzeti Színházat Győrben?
Hogyan tudom a Hummus bárt megkeresni Budapesten?
Hogyan találom meg a műemléket Öskün?
Hogy találom meg a Budapest és Szeged közötti várost?
Hogy találom meg a vasútállomást a keresett városban?
Hogyan találom meg a határátkelőt a vízi Fertőrákosnál?

Mit jelent a Hely, Szabadidő, Hasznos, Cégkereső fül a keresőben?

A holvan.hu-n a helyeket a jobb áttekinthetőség miatt 4 kategóriára bontottuk. Ezeket a kategóriákat 4 fülön találhatod meg:
A Hely fülön találsz meg minden közérdekű helyet, például:
A Szabadidő fülön külön kigyűjtöttük a szabadidő eltöltésével kapcsolatos helyeket, például:
A Hasznos fülön külön kigyűjtöttük az olyan helyeket, amik hasznosak lehetnek számodra a mindennapi életben, például:
A Cégkereső fülön cégeket kereshetsz a nevük és székhelyük alapján.

Hogyan tudok megtalálni egy helyet a holvan.hu-n?

Egy Hely megtalálására többféle mód is van.

Ha Helyet keresel:

 1. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy mit keresel. Pl.: „fürdő” a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed, pl.: „Budapest”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod a térképet, folyamatosan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.
 2. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Ezt úgy teheted, ha az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Szeged”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, amit keresel, pl.: „egyetem”.
 3. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Sopron”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a harmadik fülön („Hely”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a kategóriákból kiválasztod, ami érdekel, Pl.: „bank”. Ekkor megjelenik neked a térképen az összes helybeni (pl. soproni) bank.


Ha szabadidős helyet keresel:

 1. A negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy mit keresel. Pl.: „színház” a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed, pl.: „Győr”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod a térképet, folyamatosan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.
 2. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Ezt úgy teheted, ha az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Baja”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, amit keresel, pl.: „panzió”.
 3. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Sopron”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, a negyedik fülön („Szabadidő”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a kategóriákból kiválasztod, ami érdekel, Pl.: „Étterem”. Ekkor megjelenik neked a térképen az összes helybeni (pl. soproni) étterem.


Ha hasznos helyet keresel:

 1. Az ötödik fülön („Hasznos”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy mit keresel. Pl.: „cipész” a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed, pl.: „Győr”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél. Ha mozgatod a térképet, folyamatosan változik a találati lista. Ez akkor hasznos, ha körül akarsz nézni a környéken.
 2. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Ezt úgy teheted, ha az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Szeged”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, az ötödik fülön („Hasznos”) beírod a „Mit” mezőbe, amit keresel, pl.: „látszerész”.
 3. A térképet arra a területre viszed, ahol keresni szeretnél. Az első, „Cím” fülön beírod a települést vagy a címet, pl.: „Sopron”, vagy kézzel odaviszed a térképet. Ha megvan, hol szeretnél keresni, az ötödik fülön („Hasznos”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a kategóriákból kiválasztod, ami érdekel, Pl.: „Szolgáltatások”. Ekkor megjelenik neked a térképen az összes helybeni (pl. soproni) szolgáltatás listája. A szolgáltatások listáját tovább szűkítheted a bal oldali listán, például kiválaszthatod, hogy csak a könyvelők jelenjenek meg.


Ha egy céget keresel:

 1. A hatodik fülön („Cégkereső”) beírod a „Mit” mezőbe a cég nevét, vagy a nevének részletét. Pl.: „Cartographia” a „Hol” mezőbe pedig, hogy hol keresed, pl.: „Budapest”. A térképen és a találati listán megjelenik, amit kerestél.


Hogyan találom meg, hogy hol tudok tankolni Pincehelyen?

Erre többféle mód is van.
 1. A térképen megkeresed Pincehelyet („Térkép” fül), vagy a térképet kézzel a keresett részletre viszed. A térkép alatt található gombok közül benyomod az „Benzinkutak”-at.
 2. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „benzinkút”, a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Pincehely”.
 3. A térképen megkeresed Pincehelyet („Térkép” fül), vagy a térképet kézzel a keresett részletre viszed. A harmadik fülön („Hely”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a „Közlekedés” kategóriából kiválasztod az „Benzinkút” alkategóriát.

Hogyan találom meg, hogy hol tudok pénz kivenni pénzt egy ATM-ből Gyöngyösön?

Erre többféle mód is van.
 1. A térképen megkeresed Gyöngyöst („Térkép” fül), vagy a térképet kézzel a keresett részletre viszed. A térkép alatt található gombok közül benyomod az „ATM”-et.
 2. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „ATM”, a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Gyöngyös”.
 3. A térképen megkeresed Gyöngyöst („Térkép” fül), vagy a térképet kézzel a keresett részletre viszed. A harmadik fülön („Hely”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a „Szolgáltatás” kategóriából kiválasztod az „ATM” alkategóriát.

Hogyan találom meg a Nemzeti Színházat Győrben?

Erre többféle mód is van.
 1. A negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „nemzeti színház” a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Győr”.
 2. A térképet Győrre viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Győr”, vagy kézzel odaviszed a térképet), és a negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „nemzeti színház”.

Ha szeretnéd megnézni a többi színházat is Győrben:
 1. A negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „színház” a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Győr”. Nézd végig, melyik a nyerő hely.
 2. A térképet Győrre viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Győr”, vagy kézzel odaviszed a térképet), és a negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „színház”. Nézd végig, melyik a nyerő hely.
 3. A térképet Budapest viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Budapest”, vagy kézzel odaviszed a térképet), a negyedik fülön („Szabadidő”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és kiválasztod az „Színház” kategóriát.

Hogyan tudom a Hummus bárt megkeresni Budapesten?

Erre többféle mód is van.
 1. A negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „Hummus” a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Budapest”. Nézd végig, melyik a nyerő hely.
 2. A térképet Budapestre viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Budapest”, vagy kézzel odaviszed a térképet), és a negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „Hummus”. Nézd végig, melyik a nyerő hely.
 3. A térképet Budapest viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Budapest”, vagy kézzel odaviszed a térképet), a negyedik fülön („Szabadidő”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és kiválasztod az „Étterem” kategóriát.

Hogyan találom meg a műemléket Öskün?

 1. A negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „műemlék” a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Öskü”.
 2. A térképet Ösküre viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Öskü”, vagy kézzel odaviszed a térképet), és a negyedik fülön („Szabadidő”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „műemlék”.
 3. A térképet Ösküre viszed (az első, „Cím” fülön beírod, hogy „Budapest”, vagy kézzel odaviszed a térképet), a negyedik fülön („Szabadidő”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és kiválasztod a „Látványosság” kategóriát.

Hogy találom meg a Budapest és Szeged közötti várost?

 1. Tervezz útvonalat Budapest és Szeged között. A második fülön („Útvonal”) írd be az induláshoz (A jelű kék zászló), hogy „Budapest”. Az érkezéshez (B jelű kék zászló), hogy „Szeged”. Nyomd meg az „Útvonaltervezés” gombot. Látni fogod a kék színű útvonalat a térképen. Lent a listánál látni fogod, hogy menni az útvonal hossza, és milyen településeket érint. A listában nézd meg, melyik város van kb. 80 km-nél!

Hogy találom meg a vasútállomást a keresett városban?

Erre többféle mód is van.
 1. A térképet a keresett városra viszed, és a harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „vasútállomás”.
 2. A térképet a keresett városra viszed, és a harmadik kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a „Közlekedés” kategóriából kiválasztod az „Vasúti megálló” alkategóriát. Nézd végig, melyik a nyerő hely.

Hogyan találom meg a vízi határátkelőt a Fertőrákosnál?

Erre többféle mód is van.
 1. A térképen megkeresed Fertőrákost („Térkép” fül), vagy a térképet kézzel a keresett részletre viszed. A harmadik fülön („Hely”) kinyitod kategória listát („Kategóriák megnyitása”), és a „Közlekedés” kategóriából kiválasztod az „Határátkelő” alkategóriát. A tó nyugati oldalán található a határátkelő, ami a nyerő pont.
 2. A harmadik fülön („Hely”) beírod a „Mit” mezőbe, hogy „határátkelő”, a „Hol” mezőbe pedig, hogy „Fertőrákos”.